flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фундація DEJURE презентувала пам'ятки "Як опитувати неповнолітніх"

17 жовтня 2019, 11:13

Фундація DEJURE у партнерстві з правовим клубом PRAVOKATOR.Київ розробили пам’ятки для суддів про особливості опитування неповнолітніх потерпілих або свідків злочину.

Пам’ятки містять ключові рекомендації, що дозволять зробити опитування дитини менш травмуючими. 

Скачати пам'ятку судді можна за посиланням: пам'ятка судді.

Не варто забувати, що права дитини в судовому процесі рівні правам дорослих. А потреби у захисті та безпеці діти мають дещо більші. Фундація DEJURE має на меті зробити процеси опитування дітей під час судового розгляду більш дружніми до них. Тому спільно із правовим клубом PRAVOKATOR.Київ і розробили цю пам'ятку для суддів.

Також були розроблені пам’ятки для дітей, які пояснюють, як правильно спілкуватись дітям з правоохоронцями та суддями. Вони в доступній формі розповідають про процес та учасників судового засідання дітям.

Скачати пам'ятку для дітей можна запосиланням: пам'ятка для дітей.

Розроблено також рекомендації для слідчих, прокурорів, та адвокатів. Вони доступні за посиланнями:

Документи розроблено ГО «Фундація DEJURE» у партнерстві з правовим клубом PRAVOKATOR.Київ в рамках проекту «Дружня до дитини система правосуддя: гуманізація судових процесів та нетравматичні методи опитувань» і реалізується за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується урядом Канади.