flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВРП обговорили аспекти співпраці з питань гендерної рівності

15 червня 2021, 08:41

Члени Вищої ради правосуддя Лариса Швецова та Інна Плахтій провели робочу зустріч з координаторкою з питань гендерної політики рівності та судового адміністрування українсько-канадського Проєкту «Підтримка судової реформи» Людмилою Чернявською.

Учасниці зустрічі обговорили важливість інтегрування гендерного підходу в діяльність органів судової влади, окреслили напрями та пріоритети подальшої співпраці у цій сфері.

Людмила Чернявська поінформувала про діяльність Проєкту,  спрямовану на зміцнення інституційного потенціалу органів судової влади щодо розробки, просування та реалізації політик і програм гендерної рівності. Зокрема, про допомогу Державній судовій адміністрації України у розробці – на основі результатів, висновків і рекомендацій гендерного аудиту - Стратегії ґендерної рівності ДСА України на 2021-2025 роки.

Документ визначає загальний підхід, окреслює бачення та підходи стосовно інтегрування комплексного ґендерного підходу в інституційну політику, організаційну культуру та діяльність ДСА України та її територіальних управлінь; визначає цілі, пріоритетні завдання, очікувані ґендерно специфічні результати, шляхи, механізми та види діяльності, що забезпечать їх досягнення.

За результатами зустрічі сплановані заходи, окреслені першочергові кроки у співпраці Проєкту з ВРП у зазначеному напрямі. Зокрема планується проведення тематичних тренінгів. Також обговорюватиметься питання підготовки Стратегії ґендерної рівності ВРП.

Довідково: Українсько-канадський проєкт «Підтримка судової реформи» має на меті ефективне сприяння незалежності і незаангажованості суддів для відновлення довіри до судової влади в Україні. Проєкт впроваджується двома установами: Національний суддівський інститут Канади та Офіс Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади.

  

Переглянути галерею

Вища рада правосуддя